Dry Age: Beef Guide

Ο Άρης Αμαραντίδης συμμετέχει ως κεντρικός ομιλητής σε σεμινάριο ενημέρωσης ορθών πρακτικών ξηρής ωρίμανσης σε Μοσχάρι, το οποίο διοργανώνουν από κοινού η CHEFistry και η Φάρμα Αμαραντίδη.

beef guide workshop poster

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στις 15 Μαρτίου 2020, στον πολυχώρο Seagull Space και θα καλύψει τα εξής θέματα:

-Ενημέρωση σχετικά με τη νομοθεσία και την απόφαση του ΕΦΕΤ για τη διαχείριση των προϊόντων ξηρής ωρίμανσης.
-Προτάσεις αναλύσεων και βεβαιώσεων που μπορεί να πάρουν τα προϊόντα ξηρής ωρίμανσης
-Εκπαίδευση επιλογής κατάλληλου ζώου για ωρίμανση.
-Σχολιασμός ιδανικών συνθηκών στη φάρμα και το σφαγείο.
-Ενημέρωση σωστής διαχείρισης κάθε ψυγείου ωρίμανσης.
-Προτάσεις συνθηκών ωρίμανσης (Υγρασία, Ροή αέρα, Θερμοκρασία) για σύντομο ή μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς και αναφορά συνθηκών ωρίμανσης (Υγρασία, Ροή αέρα, Θερμοκρασία) που μειώνουν την απώλεια βάρους.
-Γευσιγνωσία σε διάφορες κοπές (T-bone, Tomahawk, Sirloin) μοσχαριού Limousine 90 ημερών ωρίμανσης, ψημένες σε κυπριακές ψησταριές της εταιρείας the Foukou Project και χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο από την εταιρεία ΚΛΩΝ.