Ακύρωση Σεμιναρίου Dry Aged: Beef Guide

dry age promo photo

H Φάρμα Αμαραντίδη βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει πως το σεμινάριο Dry Age: BEEF GUIDE, το οποίο είχε προγραμματιστεί για τις 15 Μαρτίου 2020 στη Θεσσαλονίκη, ακυρώνεται.

Ακολουθώντας τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και λόγω υψηλής μεταδοτικότητας του κοροναϊου, αποφασίστηκε η αναστολή του σεμιναρίου.

Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου θα ανακοινωθεί σύντομα.

Dry Age: Beef Guide

dry age promo photo

Ο Άρης Αμαραντίδης συμμετέχει ως κεντρικός ομιλητής σε σεμινάριο ενημέρωσης ορθών πρακτικών ξηρής ωρίμανσης σε Μοσχάρι, το οποίο διοργανώνουν από κοινού η CHEFistry και η Φάρμα Αμαραντίδη.

beef guide workshop poster

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στις 15 Μαρτίου 2020, στον πολυχώρο Seagull Space και θα καλύψει τα εξής θέματα:

-Ενημέρωση σχετικά με τη νομοθεσία και την απόφαση του ΕΦΕΤ για τη διαχείριση των προϊόντων ξηρής ωρίμανσης.
-Προτάσεις αναλύσεων και βεβαιώσεων που μπορεί να πάρουν τα προϊόντα ξηρής ωρίμανσης
-Εκπαίδευση επιλογής κατάλληλου ζώου για ωρίμανση.
-Σχολιασμός ιδανικών συνθηκών στη φάρμα και το σφαγείο.
-Ενημέρωση σωστής διαχείρισης κάθε ψυγείου ωρίμανσης.
-Προτάσεις συνθηκών ωρίμανσης (Υγρασία, Ροή αέρα, Θερμοκρασία) για σύντομο ή μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς και αναφορά συνθηκών ωρίμανσης (Υγρασία, Ροή αέρα, Θερμοκρασία) που μειώνουν την απώλεια βάρους.
-Γευσιγνωσία σε διάφορες κοπές (T-bone, Tomahawk, Sirloin) μοσχαριού Limousine 90 ημερών ωρίμανσης, ψημένες σε κυπριακές ψησταριές της εταιρείας the Foukou Project και χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο από την εταιρεία ΚΛΩΝ.

Η Φάρμα Αμαραντίδη στην 15η HORECA

horeca2020

Από τις 12 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2020 η Φάρμα Αμαραντίδη συμμετείχε ενεργά στην δράση “Ελληνικό Πρωινό” του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στην 15η HORECA, ως παραγωγός κρέατος .

Στο τετραήμερο αυτό, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση αλλά και κοπή προϊόντων ξηρής ωρίμανσης, κυρίως κομματιών t-bone, tomahawk steak και burger ωρίμανση 140 ημερών.

Σεμινάριο “Ζωοτροφές και Παρασκευή Σιτηρεσίων”

seminar

Η Φάρμα Αμαραντίδη, ήδη από τις 10 Φεβρουαρίου 2020, παρακολουθεί τον κύκλο σεμιναρίων “Ζωοτροφές και Παρασκευή Σιτηρεσίων”, διάρκειας 28 ωρών, στους χώρους της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής στην Θεσσαλονίκη.

Το σεμινάριο παρέχει όλες τις απαραίτητες πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις σχετικά με την επιλογή κατάλληλων ζωοτροφών, την αξιολόγηση έτοιμου σιτηρέσιου, την παρασκευή και την χορήγηση απαραίτητου σιτηρέσιου για μηρυκαστικά (αγελάδες, πρόβατα, κατσίκια) και για μονογαστρικά  ζώα (πτηνά, χοίροι) , καθώς και την κοστολόγηση παραγωγής.